top of page

Vad betyder makt?


Kunskap är makt, det vet vi.

Makt är ett svårt ord och betydelsen av makt definieras av den som utrycker ordet.

I dessa tider kanske vi tänker på våra makthavare, de som skapar oro och död.


För mig, i den här kontexten, betyder makt kunskap. Att veta, att förstå och att kunna. När vi har kunskap ger det oss trygghet och makt att handla rätt och vägleda rätt.


Vi kan aldrig veta allt, men vi kan veta mer. Och ju mer kunskap vi har desto bättre behandlingar kan vi göra, desto bättre upplevelse kan vi ge hunden och desto bättre resultat kommer vi att få. Oavsett om det handlar om att träna ett beteende, att massera en skadad hundkropp eller vårda pälsen.


Om du förstår vart hunden har ont kan du bättre hjälpa den på trimbordet. Då kan du anpassa hur du håller, ge rätt stöd och försöka undvika att hundens onda ben belastas mer och längre än nödvändigt.

Du kan också bättre förstå varför hunden ibland gör motstånd och du kan bättre tolka ursprunget till hundens signaler.


Vi har tagit fram en utbildning till hundfrisörer. En utbildning som handlar om anatomi, smärta och belastning.


Den här utbildningen kommer att ge dig en bättre förståelse för hundens muskler och leder, vi kommer att prata om bindväv och hur en tovig päls kan påverka hela hunden rörelseorgan, ända in till leden. Vi kommer att prata om smärta och du lär dig undersöka hunden för att kunna härleda vart smärtan kommer ifrån. MEd den kunskapen kan du kommunicera bättre med djurägarna och ge de råd som behövs för hundens optimala hälsa. Du får med dig några enkla massagegrepp som kan utföras på sittande eller stående hund och som ger möjlighet till avslappning.


Och mer, såklart :-)

Du hittar all info HÄR.


Upplägget med liveföreläsningar skapa utrymmer för samtal och frågor. Vi kan mötas och dela våra erfarenheter, ställa frågor under utbildningens gång och dyka djupare ner i olika ämnen.

Alla föreläsningar spelas in och delas med kursdeltagarna i efterhand. På så vis kan du lätt ta igen det du missar.

Vi ses i en sluten grupp där alla deltagare kan ställa frågor, få uppdateringar osv.


Jag hoppas att denna utbildningen lockar dig eller kanske känner du någon som är intresserad. Dela!


Vi startar den 11 januari 106 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Muskler

Stretching

Stretchar du din hund regelbundet? Stretchar du sig själv regelbundet? Om ja, varför? Detta inlägg blev bara text då det visade sig att jag inte har några bra bilder på stretching. Beklagar och hoppas

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page