iStock-656552618_high.jpg

Certifierad Hundfysioterapeut

Som diplomerad Hundfysioterapeut jobbar du med hundar i veterinärvården. Du tar emot hundar efter en skada, sjukdom eller annan anledning som har gett hunden en nedsatt funktion. Tillsammans med hunden och djurägaren är sedan ditt jobb att hjälpa hunden att återfå så normal funktion som möjligt.

Vår mest omfattande utbildning för dig som vill jobba med rehabilitering av hund.

 

Som hundfysioterapeut hjälper du hunden med behandlande massage, laser och andra muskelstärkande övningar. Du lägger upp en träningsplan som kan innehålla bla konvalescent, uppträning, massage och stretching. Du hjälper djurägaren med övningar i hemmet för att hunden ska återfå styrka och funktion. Hela tiden jobbar du i en nära relation med både djuret och människan och tillsammans kan ni åter få hunden tillbaka i vardagen.

 

Hos oss får du en djup kunskap om hundens anatomi, fysiologi och rörelseapparat. Du lär dig att behandla med en djupgående och läkande massage. Du lär dig att läsa av hundens rörelsemönster och att bygga upp rätt muskulatur igen.

 

Utbildningen är under ett år med 11 träffar fördelade över 11 månader. Utöver dessa tillkommer studier i hemmet samt praktik på hund.

 

Utbildningen sker i form av lärarledda timmar, grupparbeten, praktik och fallstudier. Du har alltid tillgång till läraren för frågor och utveckling.

 
Emma Wågemar Åre HundRehab_edited.jpg

Distansutbildning

Nu är det din tur!

Vi vet att det är svårt med resor, vi vet att det kan vara svårt att komma loss men vi vet också att fysisk kontakt, samtal irl och fysisk praktik är A och O för att få till det där lilla extra. Djupet, diskussionerna, fingertoppskänslan och samhörigheten.


I år erbjuder vi utbildningen i ett nytt format, där vi både träffas fysiskt och via webbföreläsningar.

Det är lika många lärarledda timmar. Lika många timmar med dina praktikhundar och lika många timmar med egenstudier. Vissa av våra träffar är fysiska, då du måste vara på plats. Men de flesta föreläsningarna sker live och du kan vara med hemifrån. Allt du behöver är en dator med kamera, mikrofon samt internet (vi rekommenderar inte en smart telefon). Du är alltid välkommen att delta på plats, även om det inte är en obligatorisk fysisk träff.


Ca en månad innan utbildningsstart kommer du att få en kallelse med information för vad du behöver ha med dig till våra fysiska träffar. I denna kallelse kommer också inloggningsuppgifter till vår studieportal, där du har tillgång till material inför var träff/ webbträff, material för egenstudier osv.

Vi arbetar också aktivt i vår slutna facebook-grupp för din klass, där du fritt kan diskutera och ställa frågor till dina klasskamrater och läraren.

 

Utbildningsdatum

Hos Svenska Fysioterapiskolan kan du förvänta dig en intensiv och högkvalitativ kursplan som är utformad för att ge dig bästa resultat. Vi beräknar en studieomfattning å ca 50%.

Nya datum för utbildningsstart 2023 kommer snart

 

Vi träffas både online och i Åre.
Tider för de fysiska träffarna
Första dagen startar alltid kl 10:00 och avslutas 17:00
Övriga dagar 09:00-17:00
Sista dagen avslutas kl 15:00

Tider för webbträffar

9:00 - 16:30 ca

Vi reserverar oss för eventuella förändringar.

 
iStock-862094154_super.jpg

Pris

Pris: 79 950 kr inkl moms

 

Delbetalningsalternativ

Vi erbjuder delbetalning för din utbildning. 

 

1) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 30 dagar efter anmälan. Resterande belopp betalas in senast 25 augusti 2021. 77 950  kr

2) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 30 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 12 månader med start 25 augusti 2021.

6 500 kr/ månad (totalt 80 600 kr)

3) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 30 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 18 månader med start 25 augusti 2021.

4 500 kr/månad (totalt 83 000 kr)

4) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 30 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 24 månader med start 25 augusti 2021.

3 459 kr/månad (totalt 85 016 kr)

Har du specifika önskemål om avbetalning är du välkommen att ta kontakt.

Beloppen är angivna inkl moms.
Faktureringsavgift om 39 tillkommer på var faktura. Möjlighet till betalning via autogiro.
Läs våra anmälningsregler.

 

Lärare

På den här utbildningen möter du bland annat våra lärare Frida, Anna och Anna Maria men också våra representanter från Irradia, Optilaser, Respons Systems och Aktiv Svea. Deras föreläsningar ger oss en större förståelse för hur bla laserljuset arbetar, och hur vi ska tolka innehållsförteckningen i ett kosttillskott.

DSC06556.jpg

Frida Lundin

Lärare, Hundfysioterapeut

anna_p.jpg

Anna Pamuk

Veterinär

Anna-Maria-Svedberg.jpg

Anna Maria Svedberg

Etolog