top of page

50% rabatt när du bokar en eller två dagar

Erbjudandet gäller tom 5 mars kl 14:30

Balansbollsinstruktör

En utbildning i två steg

Som balansbollsinstruktör kan du tryggt och säkert arbeta med olika balansredskap för at stärka din hundkund. DU får kunskap om balansbollens effekt, kroppens respons på balansträning och hur du skonsamt och effektivt tränar upp hundens förmåga och styrka

Foto 2022-05-15 09 27 33.jpg

Diplomerad Balansbollsinstruktör

Steg 1

Här får du lära dig om hur du jobbar med balansbollar för att stärka hundens muskulatur och koordination. Hur och när du kan träna med balansboll inom rehabilitering samt i friskvårdssyfte.

Lär dig mer om vilka muskler hunden använder, vad som händer i kroppen, arbetsställning, säkerhet och olika tekniker. Vi går igenom säkerhetstänk i förhållande till hunden och stressreducering. Du lär dig också vad som är viktigt att ha med på en kurs samt hur du kan instruera hundägarna att använda balansbollen på ett korrekt sätt.

Balansboll är ett utmärkt komplement till aktivering och stimulans. Hundar med problembeteenden behöver ofta en starkare självkänsla och kroppskontroll, denna träning kan du som Balansbollsinstruktör erbjuda dina kunder.
Med hjälp av olika typer av bollar och balansredskap kan ni tillsammans stärka hundens kroppskännedom, träna styrka och jobba med mental stimulans på ett enkelt och roligt sätt.

 

DIPLOMERING

Mot dagens slut får du ett teoriprov som du skriver på plats. Vid godkänt prov erhålls ditt Diplom. Har du ingen instruktörsutbildning (och/ eller hundfysioterapeut, hundmassör, friskvårdsinstruktör) i grunden får du ett intyg på att du har gått och klarat utbildningen. Är du under utbildning så skickar vi dig ditt diplom så fort du fått ditt instruktörs diplom.

Hos oss får du möjlighet att låna bollar och testa på olika typer och modeller av balansbollar och dynor. 

Under 2022 håller vi utbildningen  i Åre den 29 augusti och Kumla den 15 oktober

Här kan du läsa våra anmälningsregler.

Certifierad Balansbollsinstruktör

Steg 2

Vi dyker djupare!

Med grunderna från Balansbollsinstruktörsutbildningen kan du nu gå vidare.

Den här utbildningen ger dig ett bredare och djupare register för hur du kan använda balansträning, främst med olika dynor och plattor, inom din träning för rehabilitering och friskvård. Vi går in djupare på detaljerna för olika specifika skador och användningsområden. Vi pratar om finliret och detaljerna som gör skillnaden!

Vi arbetar med övningar specifika för vissa skador, träningsupplägg, kompletterande träning och självklart de avancerade cirkuskonsternas grundprinciper.

Ta din kunskap till nya dimensioner!

 

CERTIFIERING

Genom att gå denna kurs kan du bli Certifierad Balansbollsinstruktör.

Vi avslutar dagen med en arbetsuppgift där du får använda dina nya kunskaper. När din uppgift är godkänd erhåller du din Certifiering

För att bli Certifierad behöver du vara Hundfysioterapeut, hundmassör, Canineopat eller motsvarande. Har du Instruktörsutbildningar i grunden får du ett intyg på att du har gått utbildningen.

Hos oss får du möjlighet att låna bollar och testa på olika typer och modeller av balansbollar och dynor. 

Under 2022 håller vi utbildning i Åre den 30 augusti och Kumla (Torp) den 16 oktober

Här kan du läsa våra anmälningsregler.

Pris och info 

Pris och annan info​

Pris Skåne: 2 500 kr inkl moms per dag.

Anmälningsavgift om 500 kr per utbildning dvs 1000 om du anmäler dig till båda samtidigt. Anmälningsavgiften betalas mot faktura som skickas till dig i samband med din anmälan, förfallo om 15 dagar.

Tidigast en månad innan utbildning skickar vi ut en kallelse tillsammans med din faktura på resterande

utbildningsavgift.

Anmälningar som tas emot senare hanteras löpande.
Anmälningsavgiften skickas i samband med ditt antagningsbesked.
Anmälan är bindande.

IMG_0661.JPG

Förkunskapskrav

Diplomerad Balansbollsinstruktör:

Hundinstruktör, Friskvårdsinstruktör, Hundmassör, Hundfysioterapeut eller Canineopat

Certifierad Balansbollsinstruktör:

Diplomerad Balansbollsinstruktör samt Hundmassör, Hundfysioterapeut eller Canineopat

För att gå de här utbildningarna och för att få ut så mycket som möjligt är det en fördel om du har vissa grundläggande kunskaper. Angivna ovan.

Diplomerad Balansbollsinstruktör:

Är du en aktiv hundägare som har god erfarenhet av att träna hund är du välkommen att gå utbildningen och får då ett intyg på att har gått den.

Certifierad Balansbollsinstruktör:

Du kan gå även denna som aktiv och erfaren hundtränare/ ägare och samma gäller här, du får ett intyg. Men du måste gå steg 1 först, dvs Diplomerad Balansbollsinstruktör.

Är du under utbildning när kursen hålls, går det bra att gå ändå. Då får du ett intyg på att du gått utbildning och sedan ditt diplom när du uppdaterar oss med ditt nya utbildningsdiplom.

Ta kontakt med oss om du funderar på något!

bottom of page