Vi är så glada att kunna presentera denna unika utbildning framtagen för dig som vill ta din behandling till en ny dimension, som vill få en djupdykning i facsian och få mer kunskap i hur du behandlar fascian/ bindväv på hund.

Fascinerande Fascia

En unik och spännande utbildning

Genom kunskap om fascians struktur och funktion kan vi bättre förstå varför vissa rörelsemönster, smärtbilder och begränsad rörlighet uppstår. Kunskapen om fascian kan också ge oss fler möjligheter till utökade behandlingsmetoder.
Du kommer lära dig mer om fascia, mer om olika behandlingsmetoder samt hur du praktiskt kan jobba med fascian på hundar.

Fördjupning om Fascia
Vad är fascia? Vad är bindväv? Hur påverkar fascian kroppen och hur är nervsystemet och fascian sammanlänkat? Hur kan fascian ha betydelse för hundens rörelse och vad är det som försämrar fascians förutsättningar? 

Denna utbildning ger dig en större förståelse och kunskap om fascian/ bindväven. En förståelse som kommer att ta dina behandlingar till en annan nivå och öka din kompetens och kunskap om kroppen och hur allt är sammanlänkat.

Behandling av fascian
Genom olika behandlingsformer och träningstekniker med fascia i fokus kommer vi åt hundens bindväv på ett sätt som vi inte gör genom vanlig träning och behandling.
Vi kommer att jobba praktisk med olika typer av behandlingstekniker och träning. Dessa behandlingstekniker syftar till att öka hundens styrka och rörlighet i leder och muskulatur för att öka styrka och smidighet i hela hundens kropp. 

Du kommer att lära dig skillnaden på behandling av muskler och fascia samt hur du känner skillnad i strukturerna.

 

Förkunskaper

För att få ut mest möjliga av denna utbildning rekommenderar vi att du är utbildad Hundfysioterapeut, Caninenopat, hundmassör eller motsvarande.

PRIS

Pris: 4 500 kr inkl moms

08-2-18-4437.jpg

Utbildningen innehåller bland annat:

  • Anatomi

  • Fascia chains

  • Triggerpunkter

  • Myofasciel release

  • Rörelselära

  • Träning för fascian

  • Yoga (rörelser för förbättrad fascia)

Lärare
Frida Lundin

Du kan läsa mer om Frida här.

Anmälan och betalning

Anmälan gör du genom att fylla i vårt formulär.
När vi mottagit din anmälan får du hem ditt antagningsbesked tillsammans med faktura på anmälningsavgiften.
 

PRIS

Pris: 4 500 kr inkl moms

Varav 1500 kr anmälningsavgift. Resterande belopp faktureras dig med förfallo den 25 februari 2022.

 

Delbetala: Efter anmälningsavgiften delas resterande belopp upp i tre betalningar á 1340 kr. Dessa faktureras dig med förfallo den 25 februari, 25 mars och 25 april 2022.


Beloppen är angivna inkl moms.
Faktureringsavgift om 39 tillkommer på var faktura vid delbetalning.

Utbildningsinfo

Datum
16-18 mars 2022

Tider
9 - 17 samtliga dagar

Plats

Åre, Svenska Fysioterapiskolan

Lärare
21272295_1732736583405905_5212009004114210139_n.jpg
Malin Kronvall

Malin är Leg.Sjukgymnast med vidareutbildning inom ortopedisk manuell medicin.

Malin har även utbildning inom Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) samt Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).

Hon är en ofta anlitad föreläsare inom hälsa och driver idag en praktik och yogastudio i Åre.

Onlineutbildning

Den här utbildningen håller vi som en live- och onlineutbildning. Du kan alltså gå utbildningen hemifrån! Vi sänder hela utbildningen live med föreläsare och allt. De praktiska övningarna kan du göra hemma tillsammans med oss som är på plats.

Det kommer att finnas chatt möjligheter så att du kan vara med och ställa frågor i realtid och känna dig som om du vore på plats.

Du behöver:

En dator, surfplatta eller smart telefon, bra internetuppkoppling, papper och penna och ev en hund om du vill träna det praktiska på hunden.

Vi mailar ut allt föreläsningsmaterial i pdf format så att du har möjlighet att skriva ut det du vill ha innan utbildningen.

Ange att du vill gå via webben i din anmälan.

Länk till seminariet, program som vi använder och ev behöver installeras på din enhet, utbildningsmaterial mm skickas till dig när vi erhållit full betalning inför utbildningen.