Vi är så glada att kunna presentera denna unika utbildning framtagen för dig som vill ta din behandling till en ny dimension, som vill få en djupdykning i facsian och få mer kunskap i hur du behandlar fascian/ bindväv på hund.

Fascinerande Fascia

En unik och spännande utbildning

Genom kunskap om fascians struktur och funktion kan vi bättre förstå varför vissa rörelsemönster, smärtbilder och begränsad rörlighet uppstår. Kunskapen om fascian kan också ge oss fler möjligheter till utökade behandlingsmetoder.
Du kommer lära dig mer om fascia, mer om olika behandlingsmetoder samt hur du praktiskt kan jobba med fascian på hundar.

Fördjupning om Fascia
Vad är fascia? Vad är bindväv? Hur påverkar fascian kroppen och hur är nervsystemet och fascian sammanlänkat? Hur kan fascian ha betydelse för hundens rörelse och vad är det som försämrar fascians förutsättningar? 

Denna utbildning ger dig en större förståelse och kunskap om fascian/ bindväven. En förståelse som kommer att ta dina behandlingar till en annan nivå och öka din kompetens och kunskap om kroppen och hur allt är sammanlänkat.

Behandling av fascian
Genom olika behandlingsformer och träningstekniker med fascia i fokus kommer vi åt hundens bindväv på ett sätt som vi inte gör genom vanlig träning och behandling.
Vi kommer att jobba praktisk med olika typer av behandlingstekniker och träning. Dessa behandlingstekniker syftar till att öka hundens styrka och rörlighet i leder och muskulatur för att öka styrka och smidighet i hela hundens kropp. 

Du kommer att lära dig skillnaden på behandling av muskler och fascia samt hur du känner skillnad i strukturerna.

 

Förkunskaper

För att få ut mest möjliga av denna utbildning rekommenderar vi att du är utbildad Hundfysioterapeut, Caninenopat, hundmassör eller motsvarande.

Nu som webbutbildning!

Utbildningen innehåller bland annat:

  • Anatomi

  • Fascia chains

  • Triggerpunkter

  • Myofasciel release

  • Rörelselära

  • Träning för fascian

  • Yoga (rörelser för förbättrad fascia)

PRIS

Pris: 4 500 kr inkl moms

Lärare
Frida Lundin

Du kan läsa mer om Frida här.

Malin Kronvall

Gästföreläsare

Malin Kronvall är OMT-utbildad sjukgymnast i grunden och har 27 års erfarenhet av att arbeta inom rehabilitering och företagshälsovård, bland annat som verksamhetschef. Hon har arbetat i olika forskningsprojekt inom rehabiliteringsområden som ortopedi, nackskador, astma, stress och utmattning. Malin har vidareutbildning inom Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) samt Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).Malin arbetar även privat med företag och är en ofta anlitad föreläsare. I dag driver Malin en privat sjukgymnastpraktik i Åre samt arbetar med psykosociala teamet i Åre och Järpens hälsocentraler där mindfulness erbjuds som ett komplement till övriga vårdinsatser. Malin driver dessutom verksamheten MountainMind tillsammans med en med kollega. Mountain Mind erbjuder friskvård för privatpersoner och grupper inom mindfulness, yoga och vandringar –  allt för en hållbar hälsa.

Anmälan och betalning

Anmälan gör du genom att fylla i vårt formulär-
När vi mottagit din anmälan får du hem ditt antagningsbesked tillsammans med faktura på anmälningsavgiften.
 

PRIS

Pris: 4 500 kr inkl moms

Varav 1500 kr anmälningsavgift. Resterande belopp faktureras dig med förfallo den 25 oktober

 

Delbetala:Efter anmälningsavgiften delas resterande belopp upp i tre betalningar á 1340 kr. Dessa faktureras dig med förfallo den 25 november, 25 december samt 25 januari.


Beloppen är angivna inkl moms.
Faktureringsavgift om 39 tillkommer på var faktura.

Utbildningsinfo

Datum
2 - 4 november 2020

Tider
9 - 17 samtliga dagar

Plats
Välj att komma till oss i Åre eller var med via webben.

När vi mottagit din anmälan skickar vi ut ett antagningsbesked tillsammans med din utbildningssavgift. 

Onlineutbildning
Denna utbildning kan du välja att gå online eller att närvara på plats i Åre.

Onlineutbildning

Den här utbildningen håller vi som en live- och onlineutbildning. Du kan alltså gå utbildningen hemifrån! Vi sänder hela utbildningen live med föreläsare och allt. De praktiska övningarna kan du göra hemma tillsammans med oss som är på plats.

Det kommer att finnas chatt möjligheter så att du kan vara med och ställa frågor i realtid och känna dig som om du vore på plats.

Du behöver:

En dator, surfplatta eller smart telefon, bra internetuppkoppling, papper och penna och ev en hund om du vill träna det praktiska på hunden.

Vi mailar ut allt föreläsningsmaterial i pdf format så att du har möjlighet att skriva ut det du vill ha innan utbildningen.

Ange att du vill gå via webben i din anmälan.

Länk till seminariet, program som vi använder och ev behöver installeras på din enhet, utbildningsmaterial mm skickas till dig när vi erhållit full betalning inför utbildningen.

@2018 by Svenska Fysioterapiskolan!

  • Black Instagram Ikon
  • Black Facebook Icon