top of page

ons 25 maj

|

Online

Rehab efter bukoperation

Efter en bukoperation är det lika viktigt med rehab på hund som hos människa. Bålen påverkar hållning, balans och förmågan att röra sig på ett korrekt sätt.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Rehab efter bukoperation
Rehab efter bukoperation

Tid och plats

25 maj 2022 14:00 – 17:00

Online

Om evenemanget

Det började med att jag träffade hundar med ömhet, smärta eller besvär i ländryggen, men utan någar fynd på röntgen. Vidare undersökningar ledde ofta till spända höftböjare och svag sätesmuskulatur. Den gemensamma nämnaren var bukoperation, men jag ser också samma tendenser hos äldre tikar efter dräktighet.

Det gemensamma problemet ligger i en försvagad bålmuskulatur. Efter operation och även dräktighet behöver coremuskulaturen, bindväv och nervsysten hjälp med att hitta kontakten för att automatiskt kopplas på vid aktivitet.

Vi kommer att prata om detta, om vad som händer och varför. Vi kommer att prata om rehaben i alla faser och vävndsläkningens olika stadier.

Efter kursen kommer du ha större inblick i bålens funktion och koppling till rörelseapparaten. Du kommer att ha övningar att jobba med i din rehab samt övningar som du kan ge djurägaren att arbeta med hemma. Du kommera tt ha en större förståelse för varför rehabilitering är viktigt samt hur du kan kommunicera detta till dina kunder.

Vi ses!

Biljetter

  • Rehab efter bukoperation

    599,00 kr
    Skatt: +149,75 kr moms
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page