top of page

fre 16 feb.

|

Online

Ledens anatomi

Fördjupningskurs i Ledanatomi: Utforska Kroppens Komplexa Mekanik Visste du att ledbrosk kan atrofieras? Visste du att vi också kan återfå ledbroskets normala tjocklek?

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Ledens anatomi
Ledens anatomi

Tid och plats

16 feb. 2024 09:00 – 17:00

Online

Om evenemanget

Visste du att ledbrosk kan atrofieras? Visste du att vi också kan återfå ledbroskets normala tjocklek? Vet du hur lång tid det tar?

Det är bland annat sånt viktigt nörderi som denna kurs innehåller.

Vi pratar om ledebroskets uppbyggnad, i detalj. Vi pratar om strukturerna i leden, i detalj. Vi pratar också om vad som händer när nedbrytningen börjar, vi går igenom olika studier och landar i att vi kanske ska ta det lite lugnt med PROM...

I denna spännande fördjupningskurs kommer vi att fördjupa oss i ledens anatomi och komplexa mekanik för att förstå hur lederna fungerar på mikro- och makronivå. Kursen erbjuder en djupdykning i anatomin i leden, vilket ger en ökad förståelse för hur lederna är uppbyggda.

Kursens innehåll omfattar:

  1. Mikroskopisk anatomi: Du lär om ledernas mikroskopiska strukturer, som broskets olika lager, ligament och synovialvätska. 
  2. Biomekanik: Vi kommer att behandla de biomekaniska principerna om belastning i lederna. Vi gå rigenom studier som gjort och diksuterar olika resultat.
  3. Patologier och skador:  Du kommer lära dig om framför allt artros och  förebyggande åtgärder samt behandlingsmetoder för att främja ledhälsa samt de olika kosttillskottens verkan och effekt.

Genom att förstå ledanatomi på en djupare nivå kommer du att kunna tillämpa denna kunskap i olika professionella sammanhang, såsom konvalicenstider, rehabfaser och att välaj rätt övningar.

Denna fördjupningskurs är avsedd för alla som är intresserade av att öka sin förståelse för ledernas komplexa strukturer. 

En dag- Online

Efter avslutad kurs erfåller du ett intyg på att du deltagit.

Vi ses över zoom!

Biljetter

  • Ledens anatomi

    1 199,00 kr
    Skatt: +299,75 kr moms
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page