top of page

Diplomerad Balansbollsinstruktör

Datum:

25 mars 2023

Pris inkl moms

Kursens längd

2500 kr

1 dag

Diplomerad Balansbollsinstruktör

Här får du lära dig om hur du jobbar med balansbollar för att stärka hundens muskulatur och koordination. Hur och när du kan träna med balansboll inom rehabilitering samt i friskvårdssyfte.

Lär dig mer om vilka muskler hunden använder, vad som händer i kroppen, arbetsställning, säkerhet och olika tekniker. Vi går igenom säkerhetstänk i förhållande till hunden och stressreducering. Du lär dig också vad som är viktigt att ha med på en kurs samt hur du kan instruera hundägarna att använda balansbollen på ett korrekt sätt.Balansboll är ett utmärkt komplement till aktivering och stimulans. Hundar med problembeteenden behöver ofta en starkare självkänsla och kroppskontroll, denna träning kan du som Balansbollsinstruktör erbjuda dina kunder.Med hjälp av olika typer av bollar och balansredskap kan ni tillsammans stärka hundens kroppskännedom, träna styrka och jobba med mental stimulans på ett enkelt och roligt sätt.

 

DIPLOMERING

Mot dagens slut får du ett teoriprov som du skriver på plats. Vid godkänt prov erhålls ditt Diplom. Har du ingen instruktörsutbildning (och/ eller hundfysioterapeut, hundmassör, friskvårdsinstruktör) i grunden får du ett intyg på att du har gått och klarat utbildningen. Är du under utbildning så skickar vi dig ditt diplom så fort du fått ditt instruktörs diplom.Hos oss får du möjlighet att låna bollar och testa på olika typer och modeller av balansbollar och dynor. 

Lärare

Frida Lundin

Frida Lundin

Jag brinner för att motivera och inspirera till ny kunskap och förståelse om hundens kropp, att utbilda i friskvård och rehabilitering samt om att förebygga skador. Det är en sann lycka att kunna hjälpa hundar tillbaka till vardagen. Att kunna ge livskvalité och känna hundens glädje.

Datum

25 mars

Pris och betalning

Anmälningsavgift om 500 kr per utbildning dvs 1000 om du anmäler dig till båda samtidigt. Anmälningsavgiften betalas mot faktura som skickas till dig i samband med din anmälan, förfallo om 15 dagar.

Tidigast en månad innan utbildning skickar vi ut en kallelse tillsammans med din faktura på resterande

utbildningsavgift.

Anmälningar som tas emot senare hanteras löpande.
Anmälningsavgiften skickas i samband med ditt antagningsbesked.
Anmälan är bindande.

Förkunskaper

Diplomerad Balansbollsinstruktör:
Hundinstruktör, Friskvårdsinstruktör, Hundmassör, Hundfysioterapeut eller Canineopat

För att gå den här utbildningen och för att få ut så mycket som möjligt är det en fördel om du har vissa grundläggande kunskaper. Angivna ovan.

Är du en aktiv hundägare som har god erfarenhet av att träna hund är du välkommen att gå utbildningen och får då ett intyg på att har gått den.

Är du under utbildning när kursen hålls, går det bra att gå ändå. Då får du ett intyg på att du gått utbildning och sedan ditt diplom när du uppdaterar oss med ditt nya utbildningsdiplom.

bottom of page