Certifierad

Equiterapeut

Som diplomerad Equiterapeut jobbar du med hästar i behov av vård och rehabilitering efter en skada, sjukdom eller annan anledning som har gett hästen en nedsatt funktion. Tillsammans med hästen och djurägaren är sedan ditt jobb att hjälpa hästen att återgå till ett så normal liv som möjligt.

Vi är så glada att kunna presentera denna gedigna utbildning för dig som vill arbeta med hästar på heltid.

Som equiterapeut arbetar du med hästens rörelseapparat, återställer snedbelastningar, rehabiliterar och hjälper till med läkning av leder och muskulatur efter skada för att därefter återfå en så normal funktion som möjligt.

Hos oss får du en djup kunskap och förståelse för hästen rörelseapparat, och basala behov. Du lär dig att samarbeta med hästar på hästar vis och du lärd olika behandlingsmetoder för att bäst kunna möta hästen behov.

Vår huvudlärare på utbildningen är Ailsa Paig, du kan läsa mer om Ailsa här.

Utbildningen sker i huvudsak på engelska och därför presenteras utbildningen innehåll på engelska.

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta med hästen kropp och hälsa, som vill se samband och arbeta holistiskt. Den här utbildningen lär dig att förstå hästens muskler, leder, patologi och rörelseorgan.

Den här utbildning är för dig som vill behandla hästar utifrån en vetenskaplig grund förankrad i veterinärvården, som vill arbeta ur ett holistiskt perspektiv och sambearbeta med hästen. Som vill behandla hästar på hästens villkor och som vill hitta långsiktiga och hållbara lösningar för ett ökat välbefinnande.

Vår lärare har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med hästar, både i Sverige , England och Skottland. Hon har utbildat inom rehabilitering av hästar på xxxx och vi får nu äran att ha henne hos oss.

Ailsa är en passionerad hästägare, terapeut och lärare. Hon är duktig på att läsa av hästens energi och kommer att dela med sig av sina kunskaper i att vara en framgångsrik terapeut.

Utbildning & examinering

The course is taught online and in vitro with a range of practical demonstrations. The student must attend a 100%

Each unit on the curriculum must be compleeted before undertaking their final examination.

Clinical competence in practical and written demonstration

The student will demonstrate clinical competence through a series of 5 case studies which clearly demonstrate a progression in learning and therapeutic practice. The student will demonstrate clinical reasoning and scientific rigor in their practice through a dissertation researching an area of clinical interest (with strong literature referencing and a small scale research project) of no less than 6000 words and no more than 10000. The student will undertake supervised clinical practice of at least 75 hours in a range of places with signed evidence of that practice

Den här gången erbjuder vi utbildningen i ett kombinerat format med live webinar och in vitro.

Vi vet att det är svårt med resor, vi vet att det kan vara svårt att komma loss men vi vet också att fysisk kontakt, samtal irl och fysisk praktik är A och O för att få till det där lilla extra. Djupet, diskussionerna, fingertoppskänslan och samhörigheten.

Utbildningen sker i ett kombinerat format, där vi både träffas fysiskt och via webbföreläsningar.

Vissa av våra träffar är fysiska, då du måste vara på plats. Men de flesta föreläsningarna sker live och du kan vara med hemifrån. Allt du behöver är en dator med kamera, mikrofon samt internet (vi rekommenderar inte en smart telefon). Du är alltid välkommen att delta på plats, även om det inte är en obligatorisk fysisk träff.

Ca en månad innan utbildningsstart kommer du att få en kallelse med information för vad du behöver ha med dig till våra fysiska träffar. I denna kallelse kommer också inloggningsuppgifter till vår studieportal, där du har tillgång till material inför var träff/ webbträff, material för egenstudier osv.

Vi arbetar också aktivt i vår slutna facebook-grupp för din klass, där du fritt kan diskutera och ställa frågor till dina klasskamrater och läraren.

Pris och betalningsalternativ

Anmälan görs via vårt anmälningsformulär.

Pris: 85 000 kr inkl moms

1) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp betalas in senast 25 augusti 2021. 83 000 kr

2) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 12 månader med start 25 augusti 2021. xxx kr/ månad (totalt 74 000 kr)

3) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 18 månader med start 25 augusti 2021. xxx kr/månad (totalt 76 160 kr)

4) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 24 månader med start 25 augusti 2021. xxx kr/månad (totalt 77 600 kr)

Välkommen med din anmälan!

Utbildningen hålls både digitalt och i vackra Åre. Harmonisk lokal, fjällnära och vacker natur med möjligheter till långa skogspromenader.

Nästa klass startar 8 september 2020.
8-11 september, 7-9 oktober, 17-20 november, 13-15 januari, 16-19 februari, 24-26 mars, 21-23 april, 25-28 maj, 16-18 juni, *21-25 juli, 1-3 september.

* Västgård Game Fair- 3 dagar med praktik tillsammans med handledare

Fet text är de datum vi ses i Åre

Tider för de fysiska träffarna

Tider för webbträffar

9:00 - 17:00 ca

Vi reserverar oss för eventuella förändringar i datum för de fysiska träffarna.