Vanliga frågor

Hur mycket tid ska jag räkna med för mina studier?


Vi beräknar att utbildningen motsvarar en halvtidstjänst utöver de obligatoriska träffarna.
Är utbildningen CSN berättigad?


Nej, det är den inte. Däremot har vi olika alternativ på avbetalningar för att du ska kunna ha större möjligheter att studera.
Hur tar jag mig till Åre


Till Åre tar du dig antigen med bil eller tåg. Du kan också flyga till Åre/ Östersund flygplats. Därfrån har du ca 1h bilresa till Åre.
Går det bussar till skolan?


Närmsta busshållplats ligger ca 2 km bort. Det finns några olika busslinjer att välja på och vi har bifogat ett alternativ. file:///C:/Users/frida/Downloads/Lanstrafik_Duv_Jarp_171210_180422.pdf
Vart ska jag bo?


Åre är en turistort och det finns massor med olika boenden att välja på. Allt från enklare campingstugor till 5 stjärninga hotell. Kika under vår flik boendealternativ får några tips.
Behöver jag några förkunskaper?


Nej, det behöver du inte ha. Däremot förväntar vi oss att du har ett stort intresse och engagemang och är redo att investera din tid i din utbildning.
Vad finns det för jobbmöjligheter efter utbildningen?


De flesta av våra elever väljer att starta eget företag och att jobba i samarbete med veterinärer och så har vi de elever som jobbar på veterinärkliniker. Arbetsmöjligheter finns! Men det är ett roligt jobb och personalomsättningen på djursjukhusens rehbiliteringsavdelningar brukar inte vara så stor.