tis 09 nov. | Online

Rehab efter bukoperation

Efter en bukoperation är det lika viktigt med rehab på hund som hos människa. Bålen påverkar hållning, balans och förmågan att röra sig på ett korrekt sätt.
Rehab efter bukoperation

Tid och plats

09 nov. 14:00 – 17:00
Online

Om evenemanget

Det började med att jag träffade hundar med ömhet, smärta eller besvär i ländryggen, men utan någar fynd på röntgen. Vidare undersökningar ledde ofta till spända höftböjare och svag sätesmuskulatur. Den gemensamma nämnaren var bukoperation, men jag ser också samma tendenser hos äldre tikar efter dräktighet.

Det gemensamma problemet ligger i en försvagad bålmuskulatur. Efter operation och även dräktighet behöver coremuskulaturen, bindväv och nervsysten hjälp med att hitta kontakten för att automatiskt kopplas på vid aktivitet. 

Vi kommer att prata om detta, om vad som händer och varför. Vi kommer att prata om rehaben i alla faser och vävndsläkningens olika stadier.

Efter kursen kommer du ha större inblick i bålens funktion och koppling till rörelseapparaten. Du kommer att ha övningar att jobba med i din rehab samt övningar som du kan ge djurägaren att arbeta med hemma. Du kommera tt ha en större förståelse för varför rehabilitering är viktigt samt hur du kan kommunicera detta till dina kunder.

Vi ses!

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
 • Rehab efter bukoperation
  700 kr
  moms inkluderad
  700 kr
  moms inkluderad
  0
  0 kr
Totalt0 kr

Dela detta evenemang