top of page

Certifierad Hästfysioterapeut

Datum:

Pris inkl moms

Kursens längd

85 000 kr

11 månader

Certifierad Hästfysioterapeut

Vi är så glada att kunna presentera denna gedigna utbildning för dig som vill arbeta med hästar på heltid.

Som hästfysioterapeut arbetar du med hästens rörelseapparat, återställer snedbelastningar, rehabiliterar och hjälper till med läkning av leder och muskulatur efter skada eller sjukdom för att därefter återfå en så normal funktion som möjligt.

Hos oss får du en djup kunskap och förståelse för hästen rörelseapparat, och basala behov. Du lär dig att samarbeta med hästar på hästar vis och du lär olika behandlingsmetoder för att kunna behandla på bästa sätt. 

Vår huvudlärare på utbildningen är Ailsa Paige, du kan läsa mer om Ailsa här.

Utbildningen sker i huvudsak på engelska och därför presenteras utbildningen innehåll på engelska.

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta med hästens kropp och hälsa, som vill se samband och arbeta holistiskt. Den här utbildningen lär dig att förstå hästens muskler, leder, patologi och rörelseorgan.

Den här utbildning är för dig som vill behandla hästar utifrån en vetenskaplig grund förankrad i veterinärvården, som vill arbeta ur ett holistiskt perspektiv och sambearbeta med hästen. Som vill behandla hästar på hästens villkor och som vill hitta långsiktiga och hållbara lösningar för ett ökat välbefinnande.

Vår lärare har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med hästar, både i Sverige, England och Skottland. Hon har utbildat sig inom rehabilitering av hästar på England equine massage and physiotherapist training & Equido and meridian therapy, Hamilton Scotland. Vi får nu äran att ha henne som lärare hos oss.

Ailsa är en passionerad hästägare, terapeut och lärare. Hon är duktig på att läsa av hästens energi och kommer att dela med sig av sina kunskaper i att vara en framgångsrik terapeut.


Upplägget

Vi vet att det är svårt med resor, vi vet att det kan vara svårt att komma loss men vi vet också att fysisk kontakt, samtal irl och fysisk praktik är A och O för att få till det där lilla extra. Djupet, diskussionerna, fingertoppskänslan och samhörigheten.

Utbildningen hålls både digitalt och i vackra Örnsköldsvik.

De träffar vi ses har mycket fokus på det praktiska, så att du kan få bra fördjupning i den praktiska delen av att vara Hästfysioterapeut.

Du kommer ocskå att behöva träna på det du lär dig på egenhand, självklart med vägledning och guidning av läraren.

Inför utbildningen får du inloggningsuppgifter till vår studieportal, där du har tillgång till material inför var träff/ webbträff, material för egenstudier osv.

Vi arbetar också aktivt i vår slutna facebook-grupp för din klass, där du fritt kan diskutera och ställa frågor till dina klasskamrater och läraren.

Du bokar enskilda möten med din lärare för löpande handledning och uppföljning.

På plats i Örnsköldsvik

Trevlig lokal och vacker natur med möjligheter till långa skogspromenader.

Vi bjuder på kaffe, te och fika under utbildningsdagarna och på plats finns kyl och

Lärare

Ailsa Page

Ailsa Page

Ailas har mångårig erfarenhet av att arbeta som terapeut inom olika yrken. Hon började sin karriär på humansidan och har sedan landat i att arbeta med djur.

Ailsa kommer ursprungligen från Scottland och har arbetat som hästterapeut både där, i England och nu i Sverige. I dag driver hon Fyra Fötter och arbetar som lärare på vår Hästutbildning.

Datum

Utbildningens obligatoriska datum

Nästa klass startar 2 maj 2023!

Utbildningsträffar:

2-5 maj Örnsköldsvik
24-26 maj (online)
14-16 juni (online)
15-18 augusti i Örnsköldsvik
11-13 oktober (online)
15-17 november (online)
6-8 december (online)
14-16 februari (online)
22-26 april, practical work and Exams i Örnsköldsvik

Vi reserverar oss för eventuella förändringar.

Pris och betalning

Delbetalningsalternativ

Pris: 85 000 kr inkl moms

Vi erbjuder delbetalning för din utbildning.

1) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp betalas in senast 25 april 2023. 83 000 kr

2) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 12 månader med start 25 april 2023. 6 950 kr/ månad (totalt 85 400 kr)

3) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 18 månader med start 25 april 2023. 4 750 kr/månad (totalt 87 500 kr)

4) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 15 dagar efter anmälan. Resterande belopp delas upp på 24 månader med start 25 april 2023. 3 600 kr/månad (totalt 88 400 kr)

Har du specifika önskemål om avbetalning är du välkommen att ta kontakt.

Beloppen är angivna inkl moms.

Faktureringsavgift om 39 tillkommer på var faktura vid delbetalning. Möjlighet till betalning via autogiro.

Förkunskaper

Inga

bottom of page