Fascinerande Fascia

Vi är så glada att kunna presentera denna unika utbildning framtagen för dig som vill ta din behandling till en ny dimension, som vill få en djupdykning i facsian och få mer kunskap i hur du behandlar fascian/ bindväv på hund.

En ny, unik och spännande utbildning

Vi erbjuder dig nu 3 dagar med djupdykning om fascian, behandling av fascian och andra vävnader samt hur du praktisk kan jobba med behanling av fascia på hundar.

Genom kunskap om fascians struktur och funktion kan vi bättre förstå varför vissa rörelsemönster, smärtbilder och begränsad rörlighet uppstår. Kunskapen om fascian kan också ge oss fler möjligheter till utökade behandlingmetoder.
Du kommer lära dig mer om fascia, mer om olika behandlingsmetoder samt hur du praktiskt kan jobba med fascian på hundar.

Fördjupning om Fascia
Sjukgymnasten Malin Kronvall tar oss med på en djupdykning i fascian och hur den är kopplad till rörelseapparaten. Genom att förstå fascian/ bindvävens sammanlänkningar, hur den arbetar, vad som påverkar den, kommunikation osv kan vi få en bättre förståelse för varför bindväven beter sig som den gör och hur vi kan komma åt att behandla den bättre. Genom kunskap kan vi öka vår behandlingsreportoar och ge hunden en djupare behandling som räcker längre.

Yoga för hundar
Genom olika behandlingsformer och träningstekniker med fascia i fokus kommer vi åt hundens bindväv på ett sätt som vi inte gör genom vanlig träning och behandling.
Vi kan inte utföra yoga på hund direkt från människan, men vi kan hämta kunskap och inspiration från yogan som vi har stor nytta av när vi sedan behandlar hundar. Dessa behandlingstekniker syftar till att öka hundens styrka och rörlighet i leder och muskulatur för att öka styrka och smidighet i hela hundens kropp. 

Förkunskaper
Till denna utbildning bör du vara Hundfysioterapeut, Caninenopat eller hundmassör.

Lärare

Vi har bjudit in lärare med spetkompetens inom sina områden. Vi är stolta över att kunna presentera...

Malin Kronvall.

Malin Kronvall är OMT-utbildad sjukgymnast i grunden och har 27 års erfarenhet av att arbeta inom rehabilitering och företagshälsovård, bland annat som verksamhetschef. Hon har arbetat i olika forskningsprojekt inom rehabiliteringsområden som ortopedi, nackskador, astma, stress och utmattning. Malin har vidareutbildning inom Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) samt Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).Malin arbetar även privat med företag och är en ofta en anlitad föreläsare. I dag driver Malin en privat sjukgymnastpraktik i Åre samt arbetar med psykosociala teamet i Åre och Järpens hälsocentraler där mindfulness erbjuds som ett komplement till övriga vårdinsatser.,Malin driver dessutom verksamheten MountainMind tillsammans med en med kollega. Mountain Mind erbjuder friskvård för privatpersoner och grupper inom mindfulness, yoga och vandringar –  allt för en hållbar hälsa.

Frida Lundin

Foto: Lina Johansson
Foto: Lina Johansson

Frida Lundin är utbildad Hundfysioterapeut och har jobbat med rehabilitering och friskvård av hundar sedan 2009. För ca 3 år sedan började hon ta med sig yogans kunskap in sina behandlingar och det har gett fina resultat.
Frida är, förutm hundfysioterapeut och lärare på Svenska Fysioterapiskolan, utbildad yogainstuktör och utövar yoga både privat och har klasser regelbundet. Frida kommer att lära ut hur vi kan använda kunskapen bakom yoga på hundarna.

Anmälan och betalning.
Anmälan gör du genom att fylla i vårt formulär här.
När vi mottagit din amnälan får du hem ditt antagningsbesked  tillsammans med faktura på anmälningsavgiften.

Pris: 7 500 kr inkl moms

Delbetalning
Vi erbjuder delbetalning för din utbildning. Det finns tre olika alternativ.

1) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 30 dagar efter anmälan. 
Resterande belopp (5 500 kr) betalats in med förfallo den 25e månaden innan utbildninsgstart.

2) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 30 dagar efter anmälan.
Resterande belopp delas upp på 2 inbetalningar á 2 750 kr kr med första förfallo 28 28 månaden innan utbildninsgstart och andra förfallo den 25e månaden efter.

3) Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas in 30 dagar efter anmälan.
Resterande belopp delas upp på 3  månader á 1 900 kr med första förfallo 25e månaden innan utbildninsgstart.

Beloppen är angivna inkl moms.
Faktureringavgift om 39 tillkommer på var faktura.

Utbildningsinfo

Datum
9-11 april 2018

Tider
9-17 samtliga dagar

Plats
Svenska Fysioterapiskolan, Åre